Moderne IT systemen worden van dag tot dag complexer. Controle over de systeem architectuur is daarom erg belangrijk om de kosten in hand te houden en daarmee ook de “Return on investment”. Een homogeen systeem van een “software suite” is meestal minder complex en daarmee beter te integreren. Dit ten opzichte van de werkprocessen als ook vanuit de technologie.

De “best-of-breed solutions” sluiten meestal beter aan bij de wensen van de gebruikers, zijn sneller te implementeren en kunnen met de organisatie meegroeien.

Oracle Essbase en Planning zijn van de “best-of-breed solution” gegroeid naar een echte “software suite”, met als eindpunt de integratie in het OBIEE systeem. Met alle systemen ontmoet je ergens de externe omgeving zoals het Operating System, Authenticatie Systemen of Client Systemen. Hierop moet men dus letten.

Planning, en tot een bepaalde mate ook Essbase, hebben een zogenaamde “three-tier” architectuur met een Presentatie, een Applicatie en een Database laag. Deze lagen bestaan uit o.a. web-application servers, protocollen, hardware en databases. Deze dienen allemaal goed op elkaar afgestemd te zijn, zodat ze gezamenlijk een geheel vormen met minimale onderhoud en minimaal uitvalrisico.

Gedegen integratiewerk is toevertrouwd aan de experts met ervaring en technologische kennis. Trexco kan u helpen bij het ontwerp en integratie van Essbase en Planning in uw bestaande IT infrastructuur en er voor zorgen dat gebruik en onderhoud processen goed op elkaar zijn afgestemd.

Heeft u een architectuur integratie uitdaging? Bel ons, of gebruik het kontaktformulier voor een persoonlijk gesprek.