De kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat de applicatie voldoet aan de vastgestelde eisen van de klant. Het is een vergelijkingsproces, doet de applicatie wat is aangegeven in het pakket van eisen. Vaak word hier een technische of meer functionele kant van controle gekozen.

De technische kant is gericht op de hardware en de software met zijn versie, de installatie en configuratie. Wij bekijken of deze voldoet aan de geprojecteerde hoeveelheden aan gebruikers en data. Soms is het noodzakelijk om met “stress tests” de technische beperkingen van een applicatie zichtbaar te maken. In een simulatie van een grote hoeveelheid gebruikers en/of data kan getest worden of de applicatie en het systeem dit ook in een werkelijke live situatie aan kan.

De functionele kant is gericht op werkprocessen, of die tot het juiste resultaat leiden zoals beschreven in de doelstellingen. Applicaties worden gebruikt, hiervoor heeft men arbeidsprocessen opgesteld. Vooral Planning applicaties hebben vaak uitgebreide stappenplannen om tot een budget of forecast te komen. Trexco bestudeerd de werkprocessen en bekijkt of deze compleet zijn en tot de gewenste resultaten leiden. Uit ervaring weten wij welke punten getest moeten worden en waar er blinde vlekken zijn.

Heeft u interesse in een kwaliteitscontrole van uw systeem? Bel ons, of gebruik het kontaktformulier voor een persoonlijk gesprek.