Een goed ontworpen database of applicatie heeft de kenmerken van 1. bevat alle benodigde data, 2. rekent snel, 3. heeft herbruikbare dimensie structuren voor rapportage doeleinden, 4. levert snel cijfers op de rapporten, en 5. heeft bijna geen onderhoud nodig.

Trexco heeft al veel databases (her-)ontworpen en heeft hierdoor kennis en ervaring op dit terrein. Vaak zijn er verschillende en soms conflicterende eisen aan het design die af en toe tot laat in het projectwerk doorspelen. Zo zijn er de gebruikers bijvoorbeeld, die liefst veel dimensies of de meest vreemde calculaties willen hebben.
Maar heeft de IT afdeling wellicht weer andere eisen aan de technische realisatie, het geautomatiseerde onderhoud of zijn er geen conforme data voor de applicatie.

Als ervaren consultant kunnen wij deze eisen in het juiste perspectief plaatsen en een optimaal design voor uw database maken. Gedurende dit proces zullen wij frequent feedback geven over de randvoorwaarden en mogelijkheden. Mochten er wensen niet of beperkt realiseerbaar zijn, dan kunnen wij dit duidelijk uitleggen. Ons motto is dan ook: beter een goed database design voor veel gebruikers dan een slecht database design voor alle gebruikers.

Heeft u een goed database ontwerp nodig? Bel ons of gebruik het kontaktformulier voor een persoonlijk gesprek.